Probleme cu livrările de iPhone 14; Cât trebuie să așteptați livrarea unui model Pro / Pro Max nou comandat în România?

Probleme cu livrările de iPhone 14; Cât trebuie să așteptați livrarea unui model Pro / Pro Max nou comandat în România?

Pe 16 septembrie debuta oficial noua serie de flagship-uri din portofoliul Apple, iPhone 14. Am fost surprins să văd că în acest an, la o săptămână distanță, unitățile au ajuns în România, iar mulți doritori au reușit să intre în posesia smartphone-urilor rapid. Cu toate acestea, au urmat vești proaste în următoarele săptămâni. Apple a anunțat oficial, printr-un comunicat de presă. că producția versiunilor Pro și Pro Max va fi redusă din cauza restricțiilor anti-Covid din China, iar livrările pot întârzia. 

În România, cei ce au comandat un iPhone 14 Pro / 14 Pro Max recent, s-au lovit de aceste întârzieri, iar retailerii au trimis mail-uri prin care își cer scuze pentru această situație și oferă un termen de livrare al comenzii. Pe grupul de Facebook Apple România oamenii care au comandat un astfel de model discută pe tema acestui subiect. 

Screenshot-ul de mai sus provine de la un doritor care și-a comandat un iPhone 14 Pro Max în urmă cu 4 săptămâni. Termenul de livrare pentru acesta este de minimum 60 de zile. Astfel, în cel mai bun caz, telefoanele vor sosi în luna februarie a anului 2023, poate chiar prin martie sau în aprilie.

De ce întârzie livrările?

E prima dată când Apple a oferit un comunicat de presă oficial prin care explică de ce livrările pot avea întârzieri. Ei bine, în Zhengzhou, China, au fost cele mai severe restricții anti-Covid. Muncitorii fabricii Foxconn din această regiune au fost închiși, separați de cei dragi timp de câteva săptămâni în timpul focarului de Covid. Practic, au fost forțați să supraviețuiască și să își caute singuri medicamente.

Foxconn le-a promis salarii mai mari și condiții de muncă mai bune, cât și bonusuri pentru cele îndurate. Cu toate acestea, bonusurile au apărut abia după ce o revoltă de proporții a avut loc în urmă cu doar 2-3 zile, iar muncitorii fabricii și-au câștigat dreptul de a pleca acasă. Detalii despre acest subiect aveți și aici.

Ar fi încetinită și producția de iPhone 14 Plus, însă nu avem informații legate de livrările acestui model. În schimb, o parte din producția lui iPhone 14 s-a mutat în India, iar în cazul acestui model, nu ar trebui să apară întârzieri. 

Dacă sunteți curioși cât mai costă noile iPhone-uri, puteți verifica articolele dedicate:

Video-review iPhone 14 Pro:

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published.